Infektivni otpad

Specijalne kofice za ostre predmete

(Ambalaža mora biti u skladu sa regulativama EU tj. atestirane po EU standardima i usaglasene prema uredbama i zakonu ADR - a)

Specijalne kofice moraju biti izradjene od polipropilena i moraju na sebi imati specijalno izradjen poklopac ,koji omogucava privremeno ili trajno zatvaranje prema standardu. Mora imati UN kod sa oznakom autoklavabilne do 140 °C sa oznako Biohazard. Pogodne su za smeštanje i transport oštrih predmeta poput: igala, braunila, polomljenog stakala, oštre plastike, skalpela i sl.

Pocket Line..(dvostruka zaštita od probijanja oštrih predmeta. Debljina zida ove đzepne kofice je 2,2mm) – Đzepni kontejner zapremine 0.4 L ima primena u hitnoj pomoći za ljude koji su na terenu.

Specijalne okrugle kofice za oštre predmete
Okrugle kofice zapremine 0.6

Okrugle kofice zapremine 0.8

Okrugle kofice zapremine 1.5

Okrugle kofice zapremine 2 L

Okrugle kofice zapremine 5 L

Okrugle kofice zapremine 7 L

Okrugle kofice zapremine 12 L

Specijalne četvrtaste kofice za oštre predmete

Cetvrtaste kofice zapremine 2 L

Cetvrtaste kofice zapremine 3 L

Cetvrtaste kofice zapremine 4 L

Cetvrtaste kofice zapremine 5 L

Cetvrtaste kofice zapremine 6 L

Standardna žuta kanta sa stopicom
(Izrađena u skladu sa regulativama EU i Republike Srbije. Zahvaljujući mehanizmu koji poseduje ova kantica ima mogućnost otvaranja poklopca gde ne postoji direktan kontakt sa opasnim otpadom).

Standardna žuta kanta (za kese) za ordinacije sa stopicom 17 L.

Megaboks kutije

Megaboks kutije su posude plastičnog sastava, pravougaonog oblika sa poklopcem koji se zatvara ručkama i služi za odlaganje transport i skladištenje lekova sa isteklim rokom uptrebe

Napomena: Megaboksovi zapremine 30L, 45L, 80L , imaju točkice, tako da se mogu gurati u slučaju težeg tereta.

Transporntne kutije

Transporntne kutije za manje količine materijala koje služe i za privremeno odlaganje otpada iz ordinacija. Izrađene su po standardima EU od polipropilena,neprobojne i vodo nepropustljive.Prema domaćim propisima mogu se koristiti kao „sekundarni“kontejner za transport manjih količina medicinskog otpada koji je primaran za kofice i kese .Na sebi poseduje poklopac,koji omogućava privremeno zatvaranje pri transportu. Lako se pere i dezinfikuje.

Veliki Transportni kontejneri

Veliki Transportni kontejneri sa točkićima (koji se mogu i ne moraju zaključavati u zavisnosti od vrste otpada).Ovi kontejneri mogu na sebi imati mehanizam sa stopicom koji služi za otvaranje poklopca i mehanizam na poklopcu za trenutno zaključavanje kontejnera koje služi prilikom transporta.Takođe poseduje i dva tockica koja omogucavaju lako upravljanje i mobilnost ovog kontejnera.Koriste se kao sekundarni kontejneri koji se lako peru i dezinfikuju.Takođe su izrađeni po polietilena visoke gustine po standardima i zakonima EU.

Kese za sakupljanje otpada

(Kese moraju biti izrađene od polietilena velike gustine. Kese su paro-nepropusne i izdrzljive su na temperaturi do 125 °C, ne više od toga. Pogodne za sterilizaiju. Izrađuju se u Žutoj boji

Samolepljive deklaracije

Samolepljive deklaracije moraju naznačavati infektivni otpad i lepiti se na kese ili kofice nakon korišcenja i zatvaranja.